UXtasy
  • ראשי
  • UX בישראל
  • אודות
  • צרו קשר
  • ראשי
  • UX בישראל
  • אודות
  • צרו קשר
UXtasy
  • ראשי
  • UX בישראל
  • אודות
  • צרו קשר
  • ראשי
  • UX בישראל
  • אודות
  • צרו קשר
על הסוואה בחיוויים
ראשי » על חוויית משתמש » על הסוואה בחיוויים

על הסוואה בחיוויים

יוני 4, 2010 8 תגובות

האינטרנט הוא גדול. ממש ממש גדול. בין השאר זה אומר שתמיד מסתתר שם איזה משהו שיכול להדהים אותך. היום מצאתי עוד פנינה כזאת. בואו נראה אם תתלהבו כמוני.

נדמיין מצב היפותטי שמישהו בא ומבקש מכם לבדוק את הנכונות של עובדה מסוימת לגבי כמה עשרות פריטים, ולהציג את התוצאות. למשל, לקחת 40 מספרים ולהציג לגבי כל אחד מהם האם הוא מתחלק ב-3. אני די בטוח שבסוף תתקבל טבלה או סתם רשימה, שבה ליד כל פריט יהיה רשום "כן" או "לא". יכול להיות שחלק מכם יבחר לסדר את הטבלה בצורה שתקבץ את התוצאות לפי סוג. ייתכן שחלק יבחן את האפשרות להציג רק תוצאות מסוג אחד – רק את אלה שלא מתחלקים בשלוש, למשל.

ועכשיו, אני מאוד אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי את המניעים של האדם שבראשו עבר רצף המחשבות הבא:

1. יש לי רשימה של אתרים חברתיים וסקריפט פשוט שבודק עבור כל אחד מהם, האם שם המשתמש UXtasy תפוס או פנוי.

2. כשהוא פנוי, נציג את המילה "פנוי".

3. כשהוא תפוס, עדיין נציג את המילה "פנוי", אבל עם קו חוצה, כך: "פנוי"

4. ייתכן שהמשתמש לא ישים לב להבדל הדק. צריך להבליט אותו בצורה ויזואלית כלשהי. אז נקח כל אות במילה "פנוי" ונצבע אותה בצבע אחר, כך: "פנוי".

5. מרוב צבעים זה לא יצא מספיק מובן. צריך להמחיש למשתמש ששם המשתמש הזה לא זמין. בואו נחביא אותו! אבל אז כל עבודת העיצוב שלנו הייתה לשווא… אוקיי, יש לי יש לי, לא נחביא אותו לגמרי אלא רק נסתיר אותו קצת!

ועכשיו, עושים מבדקי שימושיות. לפניכם צילום הפנינה שמצאתי – רשימת אתרי בלוגים, וליד כל אתר רשום האם השם UXtasy תפוס או פנוי. אתם יודעים בוודאות גמורה שהוא תפוס באתר wordpress, ואתם גם יודעים די בוודאות ש-wordpress חייב להופיע ברשימה כזו, כי אם לא הוא, אז מי כן? אז המשימה היא פשוט למצוא אותו, ולוודא שהאתר עושה את העבודה. יאללה, למקומות, הכון, צא.

image

מצאתם? וכמה מכם שמו לב שהשם הזה תפוס גם בבלוגר?

וכיצד היו משתנים הביצועים שלכם, אילו המסך היה נראה למשל כך, וסילחו לי על הביצוע החובבני:

Untitled-2

מה שציירתי זה לא פתרון סגור הרמטית. אפשר להגיד שלא ברור מאליו מה אומר ה-V – שכן, השם פנוי, או שכן, יש שם משתמש כזה באתר. אפשר גם לעצב הדגשה הרבה יותר ברורה ובולטת עבור הפריטים התפוסים – זאת מתוך הנחה שמתוך עשרות האתרים, רק מעטים יהיו תפוסים, והם יבלטו. ייתכן מאוד גם התרחיש ההפוך, בו המשתמש מעוניין בשם מאוד נפוץ, והוא מחפש דווקא את האתרים המעטים בהם השם הזה פנוי. אבל זה בסדר, כי אם רוב הפריטים יהיו מודגשים, אז המעטים שאינם מודגשים יבלטו יותר. זאת כמובן בהנחה שלא נעשה אותם חצי שקופים כפי שעשו באתר הנוכחי.

מה שהיה מקל עוד קצת זה שילוב כותרות טקסטואליות שיאפשרו לחפש את המילה בעמוד, ללא הצורך לסרוק עשרות לוגואים.

לבסוף, באתר המקורי המילה available היא קישור להרשמה לאתר. זאת לא פונקציונאליות שנרצה לאבד או להסתיר, ולכן במקום V או X בסופו של דבר הייתי שם שני כפתורים מאוד מובחנים גראפית, כשהכפתור "פנוי" מוביל להרשמה לאתר, והכפתור "תפוס" מוביל לפרופיל של אותו משתמש קיים.

עכשיו תורכם להגיד "טוב, נכון, אבל זה נראה כמו סטארט-אפ (אחלה רעיון, דרך אגב), ואולי אין להם יותר מדי כסף להשקיע בכל הדבר הזה". אז נכון, זה סטארט-אפ, שקוראים לו www.knowem.com, אך עיצוב האתר שלהם הוא לא כזה שמקבלים בחינם או בזול – מבחינה גראפית האתר מעוצב למשעי, עם לוגו מושקע, שפה גראפית ברורה ומוקפדת, וזהות ייחודית של המותג. תבקרו באתר ותחליטו בעצמכם. אז אולי אחרי כל ההשקעה בעיצוב לא נשאר להם כסף לחוואי משתמש? אולי. ומה יותר חשוב? טוב, אני לא ממש אובייקטיבי, ואת התשובה שלהם כבר קיבלנו.

בלי קשר – זוכרים את הסרטון המצוין גוגל כרום נגד תפוח אדמה? אז הנה התשובה העוד יותר מצוינת של הדפדפן אופרה:

ושוב בלי קשר – ממתי ynet התחילו להשתמש בתגיות? לדעתי זה מעולה.

תגיות ב-ynet

wtf חוויית משתמש כשל
« הקודם
הבא »
8 תגובות
  1. Tweets that mention על הסוואה בחיוויים « UXtasy -- Topsy.com יוני 5, 2010 בשעה 16:22 הגב

    […] This post was mentioned on Twitter by Vitaly Mijiritsky, UXtasy. UXtasy said: על הסוואה בחיוויים: http://uxtasy.wordpress.com/2010/06/04/knowem/ […]

  2. Michael Steko יוני 5, 2010 בשעה 17:11 הגב

    Thanks for the post. This is actually the first complaint we have had like this. I will take everything into consideration and contact you back when we make changes to the site.

    • Vitaly Mijiritsky יוני 5, 2010 בשעה 17:40 הגב
      Hi Michael

      Thanks a lot for getting in touch!

      I assume you don't read Hebrew and as I just saw, the Google Translate version doesn't really provide what you'd call constructive criticism. I could barely make sense of it myself, and I know exactly what it says! So if you like, I'd be happy to send you a more coherent English summary 🙂

  3. Michael Steko יוני 5, 2010 בשעה 17:44 הגב

    !Please do

  4. רוני יוני 5, 2010 בשעה 22:37 הגב

    רק הערות קטנות:
    מקצוען אמיתי מתאושש מטעויות מהר. אהבתי 🙂
    חוואי משתמש זה גדול. שלך?
    תגיות ב-ynet זה באמת חדש, ואני יודע שהם השקיעו בזה הרבה מאוד זמן וכסף – ידיעות תויגו כמה שנים אחורה. שים לב לחיפוש התגיות עם ההשלמה אוטומטית, זה טוב. עדיין קצת קשה להגיע אליו, אז הנה: http://www.ynet.co.il/tags/0,7340,L-8167-1955,00.html?topicStr=%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%9D

    • Vitaly Mijiritsky יוני 6, 2010 בשעה 5:57 הגב

      תודה רוני!

      כן, חוואי משתמש זה המקצוע שבשבילו צריך ללמוד ממשקולוגיה 🙂 . "טבעתי את המונח" בבלוג הקודם שלי ב-UI, כאן (http://bit.ly/bA5HHo), ואז גיליתי שיש בו יותר אמת ממה שחשבתי, כאן (http://bit.ly/c1fPg – פוסט ארוך, תחפש "חווה" אם זה מעניין אותך).

      כל הכבוד ל-ynet.

  5. Sro יוני 6, 2010 בשעה 2:12 הגב

    אני חושב שהפתרון הפשוט ביותר, ייתן את התוצאות הטובות ביותר.
    להפריד לשתי רשימות. רשימה אחת תפוסים, רשימה אחת פנויים.
    כל רשימה תמויין לפי a-z (גם כן רעיון ארכאי).

  6. Vitaly Mijiritsky יוני 6, 2010 בשעה 18:35 הגב

    הי Sro,

    בעיקרון אני חושב שזה רעיון יפה, אבל זה תלוי בתהליך שאתה בונה. למשל אם תחילה מציגים את כל הלוגואים ואז לוחצים על בדיקה, כפי שהם עושים היום, אז הפתרון שלך פחות מתאים לדעתי כי כבר בשלב הראשון משתמשים רבים יאתרו את האתר המעניין אותם, ואז אתה בא ומסדר את כל הלוגואים מחדש. אז הם צריכים שוב לחפש את הלוגו – ועכשיו בשתי רשימות שונות. לעומת זאת, אם קודם מבצעים את הבדיקה ואז מציגים את האתרים, זה באמת יכול לפתור כמה בעיות.

    כמו כן, קיימת עם זה בעיה נוספת שלא הזכרתי בפוסט (גיליתי אותה כבר לאחר הפרסום): יש להם יותר משני חיוויים. אני ראיתי גם הודעה של "שם המשתמש קצר מדי" (לאתר הספציפי) וגם של "יש בעיה בתקשורת עם האתר", וסביר להניח שיש עוד הודעות שגיאה שונות. וכמובן שלא נעשה עוד רשימה שלישית של בעיות שונות.

השארת תגובה

ביטול

ux_by_examples

www.bit.ly/uxbe8

מערכת המדיה של אל-על היא ברו מערכת המדיה של אל-על היא ברורה, אינטואיטיבית, חדשנית, לא מפרה שום כלל יואקסי חשוב, ו... בלתי ניתנת לשימוש בעליל. ויש מצב שאפילו עברה בדיקות שמישות. דברים שקורים בשמיים.
חג ח(פי)רות שמח חברים! חג ח(פי)רות שמח חברים!
Follow on Instagram
ויטלי מיז'יריצקי

מנהל, חוקר ומאפיין חוויית משתמש, עוסק בתחום משנת 2006 וכותב עליו מ-2007.

מרצה בקורס הUX של הטכניון בתל אביב. עונה בשמחה על שאלות לגבי הקורס ובכלל.

ממייסדי UXI -- חוויית משתמש ישראל.

מנטור UX ב-Google for Startups.

בעל תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית. לא עשה הסבת מקצוע.

יצירת קשר
UXtasy
עדכונים באימייל

uxtasy.com © כל הזכויות שמורות.
We WordPress
גלילה לראש העמוד