UXtasy
  • ראשי
  • UX בישראל
  • אודות
  • צרו קשר
  • ראשי
  • UX בישראל
  • אודות
  • צרו קשר
UXtasy
  • ראשי
  • UX בישראל
  • אודות
  • צרו קשר
  • ראשי
  • UX בישראל
  • אודות
  • צרו קשר
המצאת האימייל, טייק שלוש.
ראשי » על חוויית משתמש » המצאת האימייל, טייק שלוש.

המצאת האימייל, טייק שלוש.

נובמבר 16, 2010 תגובה אחת

טוב, אז זה הסרטון הרשמי של פייסבוק לגבי הסיפור הזה של המייל שאינו מייל.

אני רק רוצה לוודא שהבנתי הכל נכון.

פרק 1. הבעיה: אנשים שונים משתמשים באמצעי התקשרות שונים. הסתבא במיילים והבן-דוד ב-SMS. הפתרון של פייסבוק: לשדר את ההודעה בבת אחת בכל האמצעים? אם זה רק הודעות פייסבוק פלוס מייל, אז לא הצלחתי להבין איך זה פותר את ה-SMS. ואם זה גם SMS, אז אני אקבל את אותה ההודעה בשניים עד שלושה מקומות שונים? כל מי שהיה לו טלפון אנדרואיד יודע כמה זה מעצבן לקבל את כל תכתובת הג'ימייל שלך (צ'אט וגם מיילים) גם במחשב וגם בסלולרי. או שתהיה הגדרה "אם שלחת SMS, אז אל תשלח מייל"? שום דבר מזה לא נשמע סביר.

פרק 2. הבעיה: לא ברור מה הבעיה בדיוק. הפתרון של פייסבוק: לתת לאנשים כתובת מייל בדומיין של פייסבוק. וחוץ מזה לאפשר צ'אט. צ'אט רגיל כזה, כמו שאתם מכירים מ… מ… נו, נגיד מפייסבוק.

פרק 3. הבעיה: המחשב לא יודע להבחין בין מיילים חשובים למיילים לא חשובים. הפתרון של פייסבוק: לעשות תיבת priority. מי שלא יודע מה זה תיבת priority מוזמן להכנס לג'ימייל ולראות איך זה עובד שם (גם שם – לא משהו).

פרק 4. הבעיה: כתובות אימייל עשויות ליפול לידיים הלא-נכונות. הפתרון של פייסבוק: לא להעביר הודעות שנשלחו מאנשים שאינם החברים שלך, או לחילופין להגדיר את ההעדפות שלך בהגדרות הפרטיוּת. כנראה שהגדרות הפרטיות יהפכו לטיפה יותר מורכבות כתוצאה מזה. להזכירכם, כרגע מדיניות הפרטיות של פייסבוק היא ארוכה יותר מחוקת ארצות הברית, וההגדרות מתוארות בקצרה בתרשים החביב הזה. מי שלא לגמרי הצליח לרדת לסוף דעתם, ישמח לגלות שיש מסמך FAQ בנושא הפרטיות, באורך 45,000 מילים.

פרטיות בפייסבוק

פרק 5. הבעיה: היום מיילים מאורגנים בעיקר ע"פ שורת הנושא. וזה לא יעיל, כי כפי שמעלה המחקר שלהם, שלוש הנושאים המובילים בהודעות פייסבוק הם "הי", "יו", וללא נושא כלל. זו תובנה מרתקת בעיניי.

אני רוצה להכיר לכם את אדון יהודה אלבז.  בשנת 2008 הוא שימש כמנהל אגף התחבורה הציבורית במשרד התחבורה והבטיחות בדרכים. בראיון שהוא נתן בנושא הפעלת תחבורה ציבורית בשבת, הוא אמר את הדבר הבא:מתברר שאיפה שהציבור רצה, יש תחבורה ציבורית בשבת. כנראה שבגוש דן, פחות רוצים את השירות הזה מאשר בחיפה. אנחנו לא רואים אנשים עומדים ומחכים בתחנות. הבנתם? שאף אחד לא יגיד שהוא לא עושה את המחקר שלו. הרי זה ברור מאליו, אילו אנשים היו רוצים אוטובוסים בשבת, הם היו מחכים להם בתחנות!

אני לא אתפלא לגלות שהבחור עזב את משרד התחבורה והלך לעבוד בפייסבוק. אתם מגיעים למסקנה שבמיילים לא צריך את שורת הנושא מכיוון שבהודעות פייסבוק לא משתמשים בה?  במיילים לא משתמשים בבולים ובמעטפות – אולי נוותר עליהם גם בדואר ישראל? עובדה שלא באמת צריך אותם…

עדיין פרק 5. הבעיה: לסבתא של הבחור הזה יש קופסה עם המכתבים שהסבא שלו שלח לה, והבחור מרגיש מוזנח וגם רוצה אחת כזאת. אבל כנראה שסבא כבר לא איתנו, אז הבחור מוציא את התסכול שלו על משתמשי פייסבוק והוא חושב שזה רעיון מדהים לקבץ ביחד את כל חילופי הדברים שאי-פעם היו להם עם כל אדם אחר. פתחו בבקשה את תוכנת המסרים המיידיים המועדפת עליכם, ובדקו את היסטוריית ההתכתבויות עם מישהו שאתם מתכתבים איתו הרבה. באמת הייתם רוצים שעשרות ה"אתה כאן?" ו-"מה המצב?" יתערבבו עם המיילים שהחלפתם? האם בקופסה של סבתא יש את כל פתקי ה"דודה מרי התקשרה" שסבא השאיר לה במהלך השנים?

תגידו, לא היינו בסיפור הזה של מייל שהומצא מחדש, לפני שנה וחצי?

אפרופו פייסבוק. לפני כשבועיים קרמדלה ארגנה לנו הקרנה של הסרט "רשת חברתית", וזה  אחלה סרט. באמת, מומלץ בחום. על פי הסרטונים, הצוקרברג האמיתי פחות סימפטי משלהם.

ואתם יודעים מה באמת מגניב בסרטון הזה למעלה? נראה שהבחור הזה עם הטושים למד במיוחד לכתוב בכתב מראה, ולכתוב יפה. את זה באמת אין בג'ימייל.

גוגל פייסבוק קונספטים
« הקודם
הבא »
תגובה אחת
  1. דרופל מן נובמבר 17, 2010 בשעה 11:27 הגב

    אחלה כתבה. מסביר את מה שאני מנסה להסביר לעצמי משלשום כשהכריזו על זה.

    אמיר סימן טוב
    פרקטיקול

השארת תגובה

ביטול

ux_by_examples

www.bit.ly/uxbe8

מערכת המדיה של אל-על היא ברו מערכת המדיה של אל-על היא ברורה, אינטואיטיבית, חדשנית, לא מפרה שום כלל יואקסי חשוב, ו... בלתי ניתנת לשימוש בעליל. ויש מצב שאפילו עברה בדיקות שמישות. דברים שקורים בשמיים.
חג ח(פי)רות שמח חברים! חג ח(פי)רות שמח חברים!
Follow on Instagram
ויטלי מיז'יריצקי

מנהל, חוקר ומאפיין חוויית משתמש, עוסק בתחום משנת 2006 וכותב עליו מ-2007.

מרצה בקורס הUX של הטכניון בתל אביב. עונה בשמחה על שאלות לגבי הקורס ובכלל.

ממייסדי UXI -- חוויית משתמש ישראל.

מנטור UX ב-Google for Startups.

בעל תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית. לא עשה הסבת מקצוע.

יצירת קשר
UXtasy
עדכונים באימייל

uxtasy.com © כל הזכויות שמורות.
We WordPress
גלילה לראש העמוד