א'
זה למה אסור לחוות דיעה על ממשק על סמך תמונה. על פניו הממשק הזה מועיל – במקרה הכי הכי טוב – רק לאנשים ש… איך נקרא לזה בעדינות… לא עשו לימודי ליבה?
עד שמתברר שיש חדרים שמקבלים מכמה תורים במקביל, ויש גם תורים שמתפצלים לכמה חדרים. ואז זה פתאום ממש חשוב, כי אין שום דרך אחרת להעריך מתי תורך.
ב'
בר מים באחד מסניפי מכבי. האם המכשיר בשימוש, כן או לא? תזכרו את התשובה *האינטואיטיבית* שלכם, לפני שהתחלתם לחפש איפה הקאצ', יא חשדניסטים.
המים הקרים עובדים. המים החמים לא עובדים. מישהו חשב לעצמו, מחשבה נכונה בסה"כ, "אולי גם נדביק מדבקה שאומרת שהכפתור לא עובד, וגם נדביק אותה בצורה שתמנע את האפשרות ללחוץ על הכפתור מלכתחילה. בצורה כזו נמנע טעויות משתמש". גישה באמת מצוינת וראויה לשבח, רק שבסופו של דבר יושבים איזה 30 איש בתור שבטוחים שהמים הקרים לא עובדים, וכשמישהו מנסה לבוא וללחוץ אומרים לו מראש שאין צורך לטרוח. מזל שבכל תור יש אנשים מבוגרים פלוס, שגם לא רואים טוב, גם לא שומעים טוב, וגם לא אכפת להם ממה שאחרים אומרים, אחרת היינו מתייבשים שם למוות.
לכן עושים בדיקות, ובכלל מנסים לחשוב קצת על מה קורה מסביב.
ג'
סופרפארם Be. מכונה לקבלת תור לבית המרקחת. בכל דף טיפים לעיצוב כפתורי הנעה לפעולה (calls to action) רשום שהכפתור צריך לבלוט – הוא צריך להיות יחסית מבודד עם הרבה שטח ריק סביבו, הוא צריך להיות בצבע שונה משאר הממשק, ובאופן כללי כמה שיותר בולט, יותר טוב.
בשום מקום לא רשום "אבל, וזה אבל גדול, תוודאו שהוא לא ייראה כמו פאקינג בורג!!!". אשכרה חצי דקה ביליתי מול הדבר הזה, חסר אונים לגמרי, בניסיון להבין איפה לוחצים. ואז שמתי לב שכתוב "לחץ כאן", על מדבקה שקופה (אין כמו שקוף כדי להבליט משהו). ואז ביליתי עוד חצי דקה בניסיון להבין איפה זה "כאן", כי ברור שזה לא יכול להיות הבורג! אפילו את הידית הסגולה הזאת ניסיתי.