UXtasy
  • ראשי
  • UX בישראל
  • אודות
  • צרו קשר
  • ראשי
  • UX בישראל
  • אודות
  • צרו קשר
UXtasy
  • ראשי
  • UX בישראל
  • אודות
  • צרו קשר
  • ראשי
  • UX בישראל
  • אודות
  • צרו קשר
ג'יוניורים ופורטפוליויהם
ראשי » המקצוע » ג'יוניורים ופורטפוליויהם

ג'יוניורים ופורטפוליויהם

אוקטובר 29, 2020 3 תגובות

Image for post

 

איכשהו יצא שהייתי כל כך עסוק בלצעוק תחת כל עץ רענן על שתי היוזמות הצנועות החדשות שלי ששכחתי לפרסם אותן בבלוגי מעוזי. ועכשיו נזכרתי.

שתיהן מגיעות בעקבות ליווי של ג'יוניורים שמנסים להיכנס לתחום, והבלאגן שחוגג סביב תיקי העבודות שלהם.

אני די מעתיק את מה שפירסמתי לגביהן בפייסבוק, אז אם אתם כבר מעודכנים, הרגישו חופשיים להתעלם.

יוזמה ראשונה – דרישות למערכת מורכבת

יוצא שאנשים מתייעצים איתי לגבי הפורטפוליו שלהם, חלקם אחרי שהם כבר מסתובבים בשוק זמן מה ואינם מרוצים מהיענות המעסיקים. באים ושואלים – למה לא רוצים אותי, מה הבעיה איתי. בשבועיים האחרונים שלחתי 3 משובים כמעט זהים, שאומרים את הדבר הבא: זה סבבה, אני לא רואה שום בעיה שפוגעת בסיכויים שלך, אבל הפורטפוליו זהה לעוד מאות מועמדים שכולם בדיוק באותה סירה איתך. שם הסירה הוא כמובן "קשה לבנות פורטפוליו בלי ניסיון".

כל תיקי העבודות האלה מכילים שתי אפליקציות מובייל ואתר שיווקי של מרפאה וטרינרית (שם קוד לאתר גנרי, סליחה עם הוטרינרים ועם מאפייני האתרים למרפאותיהם). חלק לא מבוטל מהעבודות הן באמת מעולות, אבל בתור מגייס אין שום אפשרות להעדיף אחת על השניה כשהן באותה רמת איכות.

המשוב ממשיך ואומר – מה שחסר לך זה מערכת מורכבת. זה מה שבאמת חושף את יכולות הUX שלך, את היכולת להתמודד עם אתגרים מורכבים שקשה פשוט להעתיק אחד לאחד ממערכת קיימת ולצייר סקין יפה. עמוד אחד של מערכת מורכבת יכול לספק מבט יותר טוב לתהליכי המחשבה שלך מאשר עשרים אתרים של וטרינרים בתוספת שבע עשרה אפליקציות של בייביסיטרים.

כמובן שכדי להכניס מערכת מורכבת לפורטפוליו צריך קודם לאפיין אותה, וחזרנו לבעיית הניסיון – מערכות מורכבות זה משהו שדי קשה לאפיין סתם מהאוויר בלי שיש לך דרישות מגובשות.

ואז, אחרי ששלחתי את המשוב השלישי שיצא גנרי בדיוק כמו הפורטפוליו שהוליד אותו (גנרי אבל טוב, כן?), עלה לי רעיון, צעקתי אאוריקה, קפצתי מהאמבטיה ורצתי ערום ברחובות (אולי ראיתם בחדשות).

בעצם למה שלא נספק לכם דרישות למערכת מורכבת?

ובהרחבה, הרעיון הוא כזה:

  • אני מפרסם סט של דרישות למערכת מורכבת, נבנה אותה בהדרגה, מודול-מודול. יהיה מעניין 🙂.
  • זה לא כרוך בתשלום ואפילו לא ברישום חובה, כי אין לי לא רצון ולא סיבה לעסוק במעקב אחרי הדבר הזה. אולי יהיה רישום אופציונאלי.
  • בד"כ כשמציעים לעצב דברים לפורטפוליו, מתעוררת השאלה "איך אדע שאתה לא תשתמש בעבודה שלי באמת". לזה יש 3 תשובות. א' – כי אמרתי. ב' – כי המערכת לא תהיה בתחום שקשור אליי מקצועית בשום צורה. ג', ואולי הכי משכנע – כי אני לא מבקש לראות את התוצרים שלכם 🙂.
  • כמובן שמי שכן רוצה לשתף תוצרים בכל מקום שהוא – מוזמן. זה שלכם.
  • הדבר היחיד שאני כן אבקש הוא לא לנסות להציג את זה בפורטפוליו בתור פרויקט אמיתי ללקוח. כי זה לא פרויקט אמיתי, כי זה לא יפה, וכי זה ממש מסוכן – אנחנו ביצה קטנה, ומגייס שמזהה את זה בפורטפוליו ומבין שמשקרים לו – פוסל אתכם על הסף. וקחו בחשבון שהוא כנראה ייראה את זה אצל מספר מועמדים. לטובת הזיהוי הזה ואיזשהו יישור קו מינימלי כנראה שאבקש שתשמרו על שם המערכת (שאני עוד לא יודע מהו).

הרעיון קיבל אחלה רוח גבית בקהילה, ואכן פירסמתי את הדרישות למה שהפך לTangata – מערכת לניהול משאבי אנוש. אפילו ראיתי כבר כמה עבודות, זה נראה מבטיח.

פירסמתי גם באנגלית, אבל זה לא בדיוק עורר הדים. אנטישמים.

יוזמה שנייה – סקר תהליכי גיוס

אני מניח ששמתם לב לערב רב של מאמרים, הרצאות ופודקאסטים שעוסקים בנושא בניית הפורטפוליו, ובכללי סוגיית מעבר שלב המיון הראשון והזימון לראיון. מכל התכנים האלה עולות המלצות ברורות מאוד. אבל משום מה מצאתי את עצמי עובר על תיקי עבודות ראשוניים שנבנו לפי ההמלצות האלה, וממליץ לעשות הפוך. ומילא אני, אבל את הג'יוניורים עצמם זה שם במקום בעייתי כשהם לא יודעים למי כדאי להקשיב.

עם זאת, ישנה המלצה אחת גורפת ונכונה מאוד, שהיא קצת תיאורטית ולא מספיק מעשית. ההמלצה אומרת להתייחס לפורטפוליו בתור מוצר ולעשות עליו תהליך של אפיון UX, כלומר לדמיין את המגייסת – שהיא המשתמשת של הפורטפוליו – ולאפיין בצורה המיטבית עבור תהליך העבודה שלה.

בהמלצה הזו יש ניואנס אחד שנוטה ללכת לאיבוד – התהליך היואקסי לא אומר "לדמיין" את המשתמשים, הוא אומר לחקור אותם. שזו קצת בעיה עבור רוב האנשים שמחפשים דריסת רגל ראשונה בתחום. אפשר להגיע למגייס או שניים ולתחקר אותם קצת (קרי, סוג של מחקר איכותני), אבל קשה להגיע להרבה ולתקף את הממצאים הפרטניים האלה במחקר כמותני.

אז אמרתי שננסה להרים את הכפפה. ניסחתי סקר קצר שמיועד למנהלים ומנהלות בתחום הUX, שגייסו ג'יוניורים בשנים האחרונות. השתדלתי להתמקד רק בסוגיות המרכזיות שעולות בשלבי בניית הפורטפוליו. ואם תפיצו אותו מספיק, סוף סוף יהיה לנו גם איזשהו דאטה להתבסס עליו. ואז לא נצטרך לדמיין יותר.

זה לא אמור לקחת יותר מ-3 דקות. הסקר אנונימי.

המון תודה למשתתפי הפיילוט על הערותיהם מאירות העיניים, וספציפית על ההמלצה לוותר על השאלה "האם היה אכפת לך שישראלה ישראלי היא מעצבת UX נלהבת שרוצה להפוך את העולם למקום טוב יותר באמצעות חיבור של אמנות ומחקר משתמשים וחולמת בלילות על מיקרואינטראקציות?", ואפשרויות התשובה היו "לא" ו"ממש לא". הובא לידיעתי שיש בעולם אנשים פחות ציניקנים ממני 🙂.

הממצאים יתפרסמו כאן ובקבוצות המרכזיות בפייסבוק. אנא שתפו ותייגו אנשים רלוונטיים.

הסקר נמצא כאן, אז אם אתם מתאימים – אנא מלאוהו. ואם לא – אנא העבירו לאנשים מתאימים.

תודה!
ויטלי

 

« הקודם
הבא »
3 תגובות
  1. מאיה אוקטובר 30, 2020 בשעה 20:23 הגב

    יוזמה מבורכת!

    הייתי שמחה לדעת האם ניצן לקחת חלק בפרויקט טנגטה בכל זמן? (עם קבלת פידבק בשאיפה)
    אני נמצאת בעיצומו של קורס UI והייתי שמחה לסיים אותו ורק אז להתחיל את הפרויקט המדובר על מנת להקדיש לו את מלוא תשומת הלב…

    תודה רבה על הפוסטים המעשירים!

    • ויטלי מיז'יריצקי אוקטובר 30, 2020 בשעה 20:49 הגב

      תודה מאיה! בהחלט, הפרויקט פתוח ואפשר להצטרף מתי שרוצים :).

  2. נעמי ינואר 11, 2024 בשעה 17:20 הגב

    יוזמה ממש מבורכת.
    בהחלט התייחסת פה לדברים שמישהו שעמוק בתוך בניית הפורטפוליו צריך לקחת בחשבון. תודה לך…

השארת תגובה

ביטול

ux_by_examples

www.bit.ly/uxbe8

מערכת המדיה של אל-על היא ברו מערכת המדיה של אל-על היא ברורה, אינטואיטיבית, חדשנית, לא מפרה שום כלל יואקסי חשוב, ו... בלתי ניתנת לשימוש בעליל. ויש מצב שאפילו עברה בדיקות שמישות. דברים שקורים בשמיים.
חג ח(פי)רות שמח חברים! חג ח(פי)רות שמח חברים!
Follow on Instagram
ויטלי מיז'יריצקי

מנהל, חוקר ומאפיין חוויית משתמש, עוסק בתחום משנת 2006 וכותב עליו מ-2007.

מרצה בקורס הUX של הטכניון בתל אביב. עונה בשמחה על שאלות לגבי הקורס ובכלל.

ממייסדי UXI -- חוויית משתמש ישראל.

מנטור UX ב-Google for Startups.

בעל תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית. לא עשה הסבת מקצוע.

יצירת קשר
UXtasy
עדכונים באימייל

uxtasy.com © כל הזכויות שמורות.
We WordPress
גלילה לראש העמוד