כזכור, התשובה לשאלה הגדולה של החיים, היקום וכל השאר היא 42. גם כזכור, השאלה עצמה אינה ידועה. ליתר דיוק, היא לא הייתה ידועה עד כה, כי אני נרגש לבשר שגיליתיהּ. לפחות אם לשפוט לפי האינבוקס שלי בשנים האחרונות, השאלה הזו היא "מה הסיכויים שלי להשתלב בתחום חוויית המשתמש ומה כדאי ללמוד". ואמנם התשובה המקורית של אדמס מספקת מענה ממצה בהחלט, החלטתי לפרק אותה קצת, לבאר ולהנגיש לציבור הרחב. וכך אני מעמיד לרשותכם, לראשונה בעולם, את המחשבון האולטימטיבי לסיכויי ההשתלבות בתחום היואקס.
אז ככה: מתחילים עם אפס נקודות ומוסיפים לפי המפורט מטה. מה שמקבלים בסוף הוא הסיכוי, עבור אדם חסר ניסיון רלוונטי, להשתלב בתחום חויית המשתמש במדינת ישראל, לפי דעתי הסובייקטיבית, נכון לנובמבר שנת 2021, ותחת הכוכביות שבסוף הטבלה.
———————————-
– תואר ראשון בתקשורת חזותית – 60 נקודות
– תואר ראשון במקצוע עיצובי אחר – 40
– תואר ראשון באדריכלות – 40
– תואר ראשון בפסיכולוגיה – 50
– תואר שני בפסיכולוגיה – 60
– תואר שני במדעי חברה אחרים – 30
– תואר כלשהו, או שווה ערך תואר, במדעי המחשב – 20
– קורס UX/UI ייעודי – 30
– קורס UX ייעודי – 15
– ניסיון חצי-רלוונטי כלשהו – 5
———————————
- כפי שאפשר לראות, בתרחיש הסביר שבו אדם לא מוציא תארים בשני מקצועות שונים ולא עושה בנוסף לקורס UX גם קורס UX/UI, הוא לעולם לא אמור להגיע ל100%, כי אין מאה אחוז בעסקי העתידות והסטטיסטיקה. ואם מישהו כן עושה את זה, אז הסיכויים שלו בעיניי מתקרבים ל-99%, בגלל הכוכבית הבאה.
- כל הסיכויים האלה תקפים רק תחת ההנחה שהמועמד *עובד בלחפש עבודה*, דהיינו: עובד על הפורטפוליו, מעשיר את הידע שלו, ניגש לכל משרה רלוונטית, מחפש בצורה יזומה הזדמנויות תעסוקה, התנדבות וצבירת ניסיון, משקיע בנטוורקינג, מתאים את ציפיותיו לפי סקרי השכר, מנסה להתנדב, ובעיקר ומעל הכל – לא מוותר.
- ב"השתלבות בתחום חוויית המשתמש" אני מכוון למשרות Product Design (UX/UI), משרות אפיון (UX), ומשרות עיצוב ממשק (UI). במקרה של משרות מחקר (UX Research) צריך לבנות טבלה נפרדת ונכון לעכשיו הן לא מספיק נפוצות בארץ, למרות שהמצב משתפר בצעדי ענק. משרות מיקרוקופי אינן כלולות כאן.
- הסיכויים נכונים עבור המסלולים הנפוצים, בהם אנשים ללא רקע/השכלה עיצוביים אינם פונים לתפקידים שכוללים עיצוב.
- לימודי תעודה בתחום כלשהו שווים בערך חצי מהנקודות של תואר.
- מסלולי לימוד שאינם מוזכרים ברשימה ואינם חופפים למקצועות הנ"ל באופן משמעותי, אינם מגדילים את סיכוייכם באופן בר-הכללה.
- כן, ישנן עדיין משרות אפיון-נטו למתחילים ללא ניסיון. הן מעטות מאוד והתחרות עליהן רבה. רובן בחברות פרויקטים, וחלקן הגדול מאויישות מבלי להתפרסם משום שהמועמדים פונים לחברות האלה בצורה יזומה.
- כן, בהחלט ניתן למצוא משרות ללא ניסיון קודם.
- כן, זה קשה.