היום בעבודה דיברנו על תוכנת האפיון Аxure. ליתר דיוק, על הסיבה שבגללה אין בה visual guides, כמו שיש בפוטושופ למשל. הגענו למסקנה שזה בטוח לא משהו שנשמט במקרה, אלא שהתבצע תהליך של תיעדוף, שבחן גם את נושא ה-guides, והוחלט לוותר עליהם בינתיים לטובת יכולות יותר חשובות. תהליך תיעדוף כזה הוא קריטי אם ברצונכם להוציא מוצר טוב, והוא לא מאוד כיפי, כי כל המעורבים מרגישים שחותכים להם בבשר החי. ואפרופו מוצר טוב – כשלפני כמה חודשים התלוננתי על היעדר ה-guides בטוויטר, אנשי Axure שמו לב לזה ואף ענו לי שזה משהו שבהחלט מתוכנן לגרסה הקרובה של התוכנה.
אבל מספיק לדבר על נושאים משעממים כמו כלי אפיון, עדיף לדבר על משהו מלהיב, כמו רכבים למשל. כדי לנהוג ברכב צריך רישיון. וכדי להוציא רישיון צריך להצטלם. וכדי להצטלם לרישיון צריך לגשת לאחת מתחנות הצילום המורשות. וכדי לגלות היכן הן נמצאות, אפשר ללכת לאתר משרד התחבורה והבטיחות בדרכים. ושם נראה את העמוד הזה:
מה שאתם רואים בתחתית התמונה זו תחילתה של רשימת תחנות הצילום המורשות, סך ארבעים ושבע במספר. בהתחלה כשנכנסתי לאתר (הייתי צריך להצטלם לרישיון), וראיתי את התפריט הנפתח במצבו הסגור, הנחתי שאפתח אותו ואראה רשימה של ישובים. שזה די הגיוני לדעתי. כפי שניתן לראות, בפועל הוא מכיל רשימה של מספרים. אני מנחש שהם אמורים להגדיר כמה ערכים מתוך כלל הרשימה אני רוצה לראות בעמוד. אמנם בצילום התפריט מסתיר את תחילת השורות, אבל תאמינו לי שהרשומות מסודרות בסדר אלפביתי – מתחיל באום אל-פאחם, נגמר בתל-אביב (איזה סלוגן מעולה, הא? הכי יפה שהוא מתאים לכל קמפיין בארץ, בין אם זה לאחמד טיבי, לליברמן, או למכירת מוצרי היגיינה נשית).
אז אני נמצא מול רשימה אלפביתית של יישובים, שמכילה ארבעים ושבעה פריטים. קודם כל, זה לא כזה הרבה ואין בעיה לסרוק אותה ולהגיע ליישוב הרצוי. אבל אני בעד להקל את החיים לאנשים, אז נזרום. אבל מכל הדרכים האפשריות למיין ולקבץ את הרשימה, למה שאני ארצה לחלק אותם דווקא לקבוצות של X פריטים? נגיד שאני מחפש את נתניה. זה באמת יעזור לי אם אבקש לחלק את הרשימה לדפים של 10 ואדפדף לדף השלישי? אני באמת, באמת לא מצליח לחשוב על אף סיבה שאינה מופיעה ב DSM-IV.
מעבר להגיון התמוה שמאחורי הדרופדאון, אני חייב לתהות מה יקרה אם נלחץ על 100, או על 50. להזכירכם, סך הכל יש 47 פריטים, וזה לא שתחנות חדשות נפתחות כל יום. אבל אולי משרד התחבורה פשוט אופטימי – תראו, הם אפילו שמו למעלה תמונה של הרכבת הקלה הבדיונית. כאחד שנוסע כל יום על ציר ז'בוטינסקי, אני בכלל לא אתפלא לגלות שמשרד התחבורה בוחן את המציאות במשקפיים קצת ורודות מדי.
ונחזור לאתרים. חדי העין שביניכם בוודאי שמו לב שרשמתי למעלה "אני מנחש שהם אמורים להגדיר…". אני נאלץ להסתפק בניחושים בלבד, כי זה פשוט לא עובד. האפקט היחיד שיש לבחירת כל מספר ברשימה הוא שהתפריט נסגר, והערך הבחור נשאר על "הכל". הרשימה נשארת בדיוק כפי שהייתה. יש לי רק שלושה דפדפנים, שבאחד מהם אפילו יש "מוד תאימות" לגרסה הקודמת של עצמו, וזה קורה בכולם בצורה עקבית להפליא.
כשגיליתי את זה, אמרתי "שוין, נשתמש בשורת החיפוש הנוחה שנמצאת משמאל לתפריט". ואז להפתעתי גיליתי שגם היא לא עושה דבר חוץ מלרפרש את עצמה. אבל, ממש עכשיו, בזמן כתיבת הפוסט, ניסיתי את זה פעם נוספת, סתם ליתר ביטחון. הפעם גיליתי שלפעמים הוא עובדת. ניסיתי עוד כמה פעמים. הממצאים הסופיים: אם עובדים באקספלורר במוד תאימות, היא כן עובדת — בערך ב-10% מהפעמים. לא הצלחתי למצוא שום שיטה לעניין. מכירים את זה שלפעמים יש באג מעצבן שלא משתחזר? אז כאן יש לנו פיצ'ר שלא משתחזר. ועל המקרים שבהם היא כן עובדת, אני יכול להגיד את הדבר הבא: שורת חיפוש שאין בה כפתור הפעלה (נגיד "חפש" או "סע" – שבמידה והכפתור היה קיים, אני בטוח שכך היו קוראים לו, כי אחרי הכל מדובר במשרד התחבורה הישראלי), שורה כזאת צריכה לפעול בעת ההקלדה, כי לא נתתם למשתמש דרך להפעיל אותה. אסור בהחלט לבנות על זה שהמשתמש יכיר את קיצור המקלדת וילחץ enter, כפי שאני נאלצתי לעשות. או בשפה שאנשי המשרד אמורים להבין:
בשלב הזה עשויה להתעורר השאלה הלגיטימית "ומה זה קשור לתיעדוף, שממנו התחלת את הפוסט"? אה, טוב ששאלתם. העניין הוא שככל הנראה, לפני השקת האתר בוצע תיעדוף יכולות חיוניות. המנהלים הפרידו יכולות זניחות, כמו מה שראינו למעלה, מהדברים החשובים באמת. והדברים החשובים עובדים יפה, יש להודות. תסתכלו שוב על צילום המסך, מעל תמונת המשאית נמצא סרגל שנראה ככה:
כל כפתור וכפתור בסרגל הזה עובדים בצורה מעולה, בכל הדפדפנים, מצב תאימות או לא! רצית טקסט קטן בגוגל כרום? קיבלת. טקסט רגיל בפיירפוקס? בבקשה. טקסט גדול באקספלורר? בכיף. האתר זמין ברוחב צר, רוחב רחב ואף ברוחב צף!! והכל עובד! אתם רואים את הקצוות האפורים האלה שבצידי צילום המסך העליון? אז אפשר לקבל אותם גם בכחול, באדום, בירוק, בסגול, ובכתום! שלא יגידו שלא השקיעו בחוויית המשתמש! והקצוות האפורים בצידי הראש שלי? אז זה בגלל שאני רואה אתרים כאלה כל – פאקינג – יום.
נ.ב. כן, וגם ציר ז'בוטינסקי תורם את חלקו.
אהבתי מאד את הפוסט. מהניסיון שלי כמתכנת (בפרויקטים אחרים), כאשר יש מנהל פרויקט גרוע, שורפים שעות וימים על פיצ'רים מטומטמים במקום לעסוק בדברים שהם חשובים מאד. גם ההערה על ה-Enter היא חשובה – הרבה מעצבים לא אוהבים כפתור של חיפוש, מאותה הסיבה שבעטיה הם מעדיפים פונטים קטנים.
תודה רן!
האמת היא שמה שקרה לדעתי הוא שעשו שיפוץ כללי למסגרת האתר, כולל ה-header שמכיל את כל אופציות המשעשעות האלה, ולא נכנסו פנימה אל הדפים שיושבים בתוכה. או שעוד לא הגיעו לעמוד שנתקלתי בו.
מה באמת הקטע עם פונטים קטנים? ויטלי, אתה לא מעצב, תגדיל את הפונטים 🙂
סיפור נוגע ללב. ותודה על העדכון עם Axure, הם גם אמרו לך מתי הם מתכננים להוציא את הגירסה הבאה?
ואולי אני שואף להיות מעצב יום אחד? 🙂
לאור בקשות הקהל הגדלתי את הפונט בתוך הפוסטים.
באוגוסט השנה הם כתבו באתר שהם מקווים להוציא גרסת בטא של 6.0 "בעוד כחודשיים", אז אולי נראה אותה ממש בקרוב. שים לב שזה לא 5.7 אלא 6.0 – נראה לי שזה אומר שינויים נרחבים. מישהו אמר "ribbon"?
פוסט מצחיק-עצוב.
אני מוכן להתערב שכל הפונקציות החביבות בסרגל למעלה נמצאות שם פשוט כי הן חלק מאיזו מערכת בניית אתרים שהורדה מהמדף ברוב הדר על ידי חברת הטכנולוגיות שזכתה במכרז והבטיחה למשרד התחבורה אתר "ידידותי למשתמש" כמעט בדיוק כמו המערכת ששימשה את מפלגות העבודה והליכוד בפריימריז שלהן.
במילים אחרות, תהליך התיעדוף נראה ככה:
1. "כל הפיצ'רים המגניבים ההם שהראתם לנו במצגת"
2. "מה שהמנכ"ל ביקש, כי יש לו בת שגולשת באינטרנט והוא מבין בזה"
3. "כל שאר הדברים שבאים עם המערכת שלכם" (כדי שלא נצא פראיירים!)
[…] UXtasy « רישיון להצטלם […]
[…] אנשים להסחב עד פתח תקווה, כשבשביל זה צריך לעבור את כל ז'בוטינסקי, ובמיוחד כשקו הרכבת המקביל אליו מושבת. לכן החלטתי לארח […]