UXtasy
  • ראשי
  • UX בישראל
  • אודות
  • צרו קשר
  • ראשי
  • UX בישראל
  • אודות
  • צרו קשר
UXtasy
  • ראשי
  • UX בישראל
  • אודות
  • צרו קשר
  • ראשי
  • UX בישראל
  • אודות
  • צרו קשר
עיגול מה הוא יכול?
ראשי » על חוויית משתמש » עיגול מה הוא יכול?

עיגול מה הוא יכול?

יוני 13, 2019 אין תגובות

תראו רגע את הטופס הזה. האם ברור לכם אילו שילובים של אמצעי תשלום עומדים לרשותכם בתוך הטאב הנוכחי? למשל – האם אפשר לשלב גם יתרה וגם כרטיס אשראי? מה לגבי גם אשראי וגם פייפאל? האם ניתן לשלם באשראי ו/או פייפאל ללא השימוש ביתרה? תענו לעצמכם על השאלות האלה בקול ותנסו לחשוב עד כמה אתם בטוחים בהן.

טופס תשלום

 

ואם ננסח את זה בצורה קצת שונה – האם הפקד המופלא של סימן V בתוך עיגול הוא צ'קבוקס (בחירה מרובה) או כפתור רדיו (בחירה יחידה)? כי זו השאלה היחידה בעצם. ברגע שעניתם עליה יש לכם את כל התשובות.

עכשיו בואו ננסה את אותו הדבר עם הטופס הזה.

טופס תשלום 2

האם אפשר לשלב גם יתרה וגם כרטיס אשראי? גם אשראי וגם פייפאל? אשראי ו/או פייפאל ללא השימוש ביתרה?

את השני אני הכנתי, ואני מקווה שכאן די ברור שאת אופציית היתרה לא ניתן לבטל כלל, ושניתן לשלב אותה או עם אשראי או עם פייפאל אבל לא עם שניהם בו-זמנית.

פונקציונאלית שני הטפסים האלה מתנהגים באותה צורה בדיוק. הצ'ק-סירקל (check-circle, כך אני אקרא לו ברשותכם, למרות ש"עיגולצ'ק" ממש ממש מפתה) הראשון של הטופס העליון הוא בכלל לקישוט, לא ניתן לכבות אותו, הוא לא מגיב לשום לחיצה – לא עליו ולא על יתר הפקדים בטופס. שני הצ'ק-סירקלים האחרים הם למעשה כפתורי רדיו היפסטרים – כפתורים רגילים לחלוטין, בחירה יחידה, שבא להם להיראות מגניבים יותר, לכן כשלוחצים עליהם הם מגדלים V במקום עיגול סטנדרטי.

check-circles

מבחינת הbest practice מומלץ גם לסמן את ברירת המחדל, אבל כנראה שכאן לא רצו לעודד אמצעי תשלום אחד על פני השני, ו/או שלא רצו להסתיר את הכיתוב שאפשר לשלם חלק או הכל, כי הוא נעלם ברגע שבוחרים באחת האופציות. יש פתרונות מקובלים גם לזה, אבל זכותם. בזה לא נגעתי. הדבר היחיד ששיניתי הוא שנתתי לכל פקד את המראה הסטנדרטי שלו, שמבהיר לכל העולם מה זה בדיוק וכיצד זה מתנהג.

כשהגעתי לטופס המקורי עם העיגולצ'קים לא הצלחתי לענות בבטחה על אף אחת מהשאלות ששאלתי. בסוף, אחרי שמשחקים טיפה עם הטופס, מבינים את כל זה. אבל לא עדיף שיהיה ברור ממבט ראשון?

החיה הזאת של הcheck-circle היא, משום מה, נורא מגניבה. כפי שהסבירו לי את זה פעם, "גם קונבנציות אפשר לשנות, למה להיצמד לדברים שנקבעו לפני 30 שנה? וזה נראה יותר טוב, הצ'קבוקס מאוד משעמם". אני מסכים שלהבין מסך ממבט ראשון יכול להיות מאוד משעמם. איפה האתגר, איפה הריגוש בלא לדעת מה הלחיצה הבאה שלך תעשה? העיגולצ'ק נותן קצת טעם לחיים, קצת אי-וודאות בממשק צפוי ובנאלי של טופס תשלום. אתם יודעים איך זה אנשי היי-טק, לא עושים אקסטרים אז לפחות חוטפים טיפה אדרנלין במילוי טפסים אונליין.

אבל בואו לא נרד על העיגולדה יותר מדי, זה לא שהיא לא טובה לכלום. היא, מה לעשות, אכן יותר יפה מהצ'קבוקס הסחי. במיוחד בתקופה חובבת-עיגולים זו. ואין כל בעיית שמישות אינהרנטית עם עיגולים – נהפוך הוא, הם עושים עבודה נהדרת (במיוחד בתור כפתורי רדיו). הקושי היחיד הוא שלמשתמש שרואה עיגול ריק בטופס שבו ייתכנו גם כפתורי רדיו וגם צ'קבוקסים, אין כל דרך לדעת מה מהשניים הוא רואה. עם הטייה חזקה לכיוון כפתורי הרדיו. עם זאת, ישנם הקשרים שבהם סוג הבחירה מובן מאליו – למשל כאשר המשתמש נכנס בצורה יזומה למצב של בחירה קבוצתית. במקרים כאלה, שבהם אין סכנה שיתנפל עליך כפתור רדיו סורר, אנחנו אומרים לעיגולצ'ק אהלן וסאהלן. איתנו אומרים את זה גוגל

google photos

וגם מיקרוסופט
ms outlook mobile

ועוד מגוון גדול של שמות מוערכים. והם אומרים את זה בהקשרים בהם אין שום סיבה לחשוב שניתן לבצע בחירה יחידה, כך שאין צורך להבהיר למה מתכוונים. לא בטפסים. בממשקי בחירה מרובה חד-משמעיים.

והנה הדיון הרלוונטי ממועצת חכמי היואיקס. כולל הפניות להנחיות הרשמיות של מערכות ההפעלה השונות, ומקורות מגדולי הדור. מומלץ.

« הקודם
הבא »
השארת תגובה

ביטול

ux_by_examples

www.bit.ly/uxbe8

מערכת המדיה של אל-על היא ברו מערכת המדיה של אל-על היא ברורה, אינטואיטיבית, חדשנית, לא מפרה שום כלל יואקסי חשוב, ו... בלתי ניתנת לשימוש בעליל. ויש מצב שאפילו עברה בדיקות שמישות. דברים שקורים בשמיים.
חג ח(פי)רות שמח חברים! חג ח(פי)רות שמח חברים!
Follow on Instagram
ויטלי מיז'יריצקי

מנהל, חוקר ומאפיין חוויית משתמש, עוסק בתחום משנת 2006 וכותב עליו מ-2007.

מרצה בקורס הUX של הטכניון בתל אביב. עונה בשמחה על שאלות לגבי הקורס ובכלל.

ממייסדי UXI -- חוויית משתמש ישראל.

מנטור UX ב-Google for Startups.

בעל תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית. לא עשה הסבת מקצוע.

יצירת קשר
UXtasy
עדכונים באימייל

uxtasy.com © כל הזכויות שמורות.
We WordPress
גלילה לראש העמוד