תראו איזה יופי. זה צילום מסך מהאתר של ה-The Daily Show עם ג'ון סטיוארט, שבמקרה מדבר על צ'אט רולט. הייתי ממליץ לראות את הקטע, אם זה לא היה כרוך בעוגמת הנפש של לחכות כשעה במצטבר עד שייטענו כל ששת דקות הוידאו. מילת המפתח כאן היא "במצטבר", כי זה אחד מאותם נגנים שלא טוענים את הוידאו כשהסרטון במצב השהייה, אז מה שקורה בסופו של דבר זה שהצופה רואה חמש עד עשר שניות של הסרטון, ואז מחכה כדקה עד שייטענו עשר השניות הבאות. אני מניח שמארה"ב זה עובד מהר יותר, אז אם אתם במקרה קוראים את הפוסט משם – אני ממליץ לראות את הקטע.
האמת, יש מצב שאני טועה. יכול להיות שהנגן כן טוען את כל הוידאו (ואז כנראה שהוא עושה את זה ממש לאט), אבל אין לי שום דרך לדעת, כי אין חיווי על זה. ברוב הנגנים הנורמליים סרגל התקדמות הסרט יכול לקבל 3 מצבים: לא טעון, טעון שעוד לא נצפה, ונצפה. תיכף יהיה גם קישור לדוגמאות. כאן יש שניים: נצפה ולא נצפה. אז או שהאתר גרוע כי הוא לא טוען את הוידאו כלל, או שהוא גרוע כי הוא טוען אותו ולא מספק חיווי. אני מעדיף את השני, כי נגנים שלא טוענים וידאו ב-Pause צריכים להיות מחוץ לחוק או לפחות מחוץ לגוגל. אגב, מישהו יודע איך HTML5 מתמודד עם זה?
אבל לא בשביל זה כינסתי אתכם היום. מי יכול להגיד לי איפה נמצא כפתור עוצמת השמע בנגן הזה? זה השני מימין? ומה זה השלישי מימין? אתם מבינים, כשנכנסתי לאתר, רציתי להגביר קצת את הווליום, ומאחר ואנשים באתרים באנגלית סורקים את המסך משמאל לימין, הכפתור שצד את עיניי ראשון היה השמאלי יותר. כן, שזה נראה כמו כפתור ווליום לכל דבר, אבל לא השכן שלו מימין שנראה כמו כפתור ווליום לכל דבר. למעשה, בפוסט החמוד הזה שמרכז את הממשקים של 13 נגני וידאו, אייקון כזה של קוים אנכיים מסמן את כפתור הווליום בארבע דוגמאות. בשאר הדוגמאות האייקון הוא של רמקול, ויש גם כאלה שמשלבים את שניהם. אבל כאן זה לא כפתור הווליום. אז מה הוא עושה? קחו כמה רגעים לחשוב על זה. באמת.
…
…
התשובה: הוא לא עושה כלום. טוב, זה לא מדויק. הטולטיפ שמופיע כשעומדים מעל הכפתור אומר Connection, וכשלחצתי על הכפתור הופיעה התיבה הזאת:
אתם מבינים, הכפתור נקרא Connection, יש עליו סמל די סטנדרטי של ווליום, ומה שהוא עושה זה להציג הודעה שאומרת שקצב החיבור שלך נקבע אוטומטית וזבש"ך. מצוין. אני יכול רק לשער שבקצבים גבוהים יותר המשתמש כן יכול לבחור בקצב נמוך מהמקסימלי. לא לגמרי ברור לי למה שמישהו יעשה את זה (מה, בשביל לפנות רוחב פס? המשתמש המתקדם ההוא שמודע לצריכת רוחב הפס ודואג לפצל אותה בצורה אופטימאלית ינהל אותה מתוך נגן וידאו באתר?), אבל ניחא. בכל מקרה, אם זה לא בשליטתי, או שאל תציגו לי את זה בכלל, או שתהפכו את הכפתור ללא זמין, ובטוח אל תציגו לי הודעה שזה מחושב אוטומטית.
אבל בזאת לא תמו צרות חיוויי הווליום שלי להיום. בואו נעשה ניסוי קטן. תכוונו את הרמקולים שלכם לעוצמה שאינה נוחה לכם – חלשה או חזקה, לא משנה. ועכשיו תראו את הסרטון הזה ותנסו לכוון את העוצמה באמצעות סרגל הווליום של הנגן – אבל כך שזה לא יהיה חזק או חלש מדי, אלא שיהיה בדיוק מה שאתם רוצים.
אם אתם כמוני, אז הייתה לכם בעיה קטנה בדרך – תפסתם את ידית הווליום וניסיתם לגרור אותה לרמה שנוחה לכם. ואיך יודעים שזאת הרמה הנוחה? מה זאת אומרת איך – שומעים. אבל כאן הפקד לא מתחיל לפעול עד שלא עוזבים אותו, כך שפעולה פשוטה של כיוון הווליום הופכת מגרירה ושחרור לגרירה ושחרור וגרירה ושחרור וגרירה ושחרור. זה נשמע קצת מוזר להסביר שהמשוב על רמת הווליום צריך להינתן באמצעות הווליום עצמו, אבל מסתבר שזה לא מובן מאליו (וכבר כתבתי כאן על דברים שמסתבר שאינם מובנים מאליהם). יש כמובן מצבים קיצוניים בהם ראוי שיהיה חיווי גראפי/טקסטואלי לפני הווליום, ולכן מכשירים שונים כמו טלפונים ניידים ונגני אודיו מציגים הודעת הזהרה לפני שהם מאפשרים למשתמש לקבוע ווליום גבוה מאוד, אבל אני די בטוח שכאן לא התכוונו לזה.
הדוגמה השניה מצויינת. אין שום משוב על הווליום עד שמפסיקים לשנות אותו – גרוע!
לגבי הראשונה, הסימן ההוא הוא גם של ווליום, אבל גם של עוצמת קליטה בסלולר. אני חושב שההשראה נלקחה משם. אני מסכים עם המסקנה שלך (אחת מהן, בכל אופן) – אל תציגו לי את זה אם אין לי מה לעשות עם זה. אני לא יכול לחשוב על סיטואציה שבה המשתמש המתקדם ירצה שליטה על איכות הסרט שהוא צופה בה. הוא יזדקק לזה רק אם המערכת לא זיהתה נכון את סוג החיבור שלו.
באייפון, למשל, כשאתה צופה דרך רשת סלולרית, איכות הוידאו נמוכה. כשאתה דרך Wi Fi (רשת אלחוטית) האיכות עולה פלאים. המשתמש חד העין שם לב לזה, רוב המשתמשים אני מניח שלא, וזה מצוין – כך זה צריך להיות.
בקיצור, לי זה נראה שהשאירו את כפתור ה-debug בנגן הוידאו ושכחו להוריד אותו כששחררו את הגירסה.
כנראה שאתה צודק. אבל גם אם יש לו שתי משמעויות מקובלות שונות, לדעתי מספיק שאחת מהן נמצאת בסתירה חריפה עם אחד הכפתורים האחרים, בשביל לפסול את האייקון.
לגמרי, ברור. גם פחות מסתירה חריפה מספיקה…
[…] הכפתורים הקטנים שולטים על הווליום, וקשה לי לספור את מספר הפעמים ביום שאני מגביר את הווליום בטעות, כשכל מה שרציתי היה ללחוץ על –Esc (מסתבר שזו עוד דרך להרוס כפתור ווליום, בנוסף לשתיים שתיארתי לפני כמה פוסטים). […]
[…] שתי דרכים להרוס כפתור ווליום. […]
[…] הכפתורים הקטנים שולטים על הווליום, וקשה לי לספור את מספר הפעמים ביום שאני מגביר את הווליום בטעות, כשכל מה שרציתי היה ללחוץ על –Esc (מסתבר שזו עוד דרך להרוס כפתור ווליום, בנוסף לשתיים שתיארתי לפני כמה פוסטים). […]